Д Е К Л А Р А Ц И Я

СПС „ ЗАЩИТА“ СРЕЩУ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ

Ръководството на Съюза на патриотичните сили „ЗАЩИТА“ след като внимателно се запозна с оригиналния , а не преведен текст на Истанбулската конвенция смята, че този документ е неприемлив за българското общество и в никакъв случай не трябва да бъде ратифициран от Народното събрание.

Очевидно, зад загрижеността за защита на жените и децата от насилие прозира намерението за нравствено разлагане, на отказ от утвърдените традиционни ценности за семейството, на хилядолетните норми за морален и почтен живот и принципите върху които се изгражда семейството и обществото.
Няма съмнение, че инициаторите и поръчителите на Истанбулската конвенция са същите сили, които от десетилетия дестабилизират световния мир и сигурност, провокират религиозни и етнически конфликти, подпалват войни, водят неистова борба срещу националната държава.
Крайно тревожна е позицията на българското правителство и особено на премиера Борисов и някои министри и опита им да заблудят българската общественост за реалните цели на конвенцията и наложат силовото й приемане от НС. Това поведение за пореден път показва и зависимостта на българския министър – председател от външни фактори, за което „ЗАЩИТА“ е неколкократно сигнализирала.
Използваме случая да поздравим Светия Синод на Българската православна църква за изключително принципната й позиция по отношение на Истанбулската конвенция и загрижеността й от изключително неблагоприятните последици от евентуалното й приемане върху българския народ.

25.01.2018 г.
Гр. София ИЗПЪЛНИТЕЛНО БЮРО НА СПС „ ЗАЩИТА“

Абонамент за бюлетин

Бъдете запознати с актуалните новини. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Контакти

  • София – 1000, ул. "Пиротска" № 5, ет. 4

  • 0876399180

  • zashtita@gmail.com

За нас

Съюзът  на  патриотичните сили „ЗАЩИТА” – /СПС „ЗАЩИТА”/ е политическа организация на български граждани,обединени от идеята за изграждане на общество, основано на принципите за свобода на личността , справедливост и равенство пред Закона, за постигане на икономически и духовен просперитет на нацията и защита на нейните интереси.

© 2019 Всички права запазени.