ДЕКЛАРАЦИЯ

Лого
НА
СЪЮЗА НА ПАТРИОТИЧНИТЕ СИЛИ „ ЗАЩИТА“
Съюзът на патриотичните сили „ЗАЩИТА“ изразява дълбокото  си безпокойство от  поредната антибългарска изява на турския президент Реджеп Тайип  Ердоган, представляваща грубо посегателство срещу териториалната цялост  на България.Според нас тя  е резултат на  неговия крайно агресивен националистически курс, който той налага от няколко години, както и на видимото главозамайване, настъпило в резултат на продължителното и еднолично властване в Република Турция. За да оправдае грубото вмешателство във вътрешните работи  на някои съседни и други държави, Ердоган фалшифицира историята и преиначава безцеремонно  положението на турците, живеещи извън пределите  на страната.Смайващо  е твърдението му, например,че българските граждани от турски произход са потискани и едва ли не непрекъснато малтретирани.Наглостта му стигна до там безцеремонно да заяви,че българският град Кърджали  „е част от нашите душевни граници“.
Изказването на турския президент  свидетелства за опасността,която едни агресивни намерения и амбиции могат да представляват реална заплаха за стабилността на българската държава.
СПС „ЗАЩИТА“ счита,че  поредицата от антибългарски прояви и изказвания на висши турски политици и особено на президента Ердоган, налага българската страна да направи необходимите изводи и предприеме мерки за гарантиране на сигурността и териториалната цялост на нашата родина.
Очевидно, досегашната открита, добронамерена и приятелска политика  трябва да бъде заменена с изключително бдителен подход, внимателно и прагматично развитие на икономическото сътрудничество и рязко ограничаване турското влияние в пропагандната ,културната и религиозна сфера.
Съюзът на патриотичните сили „ЗАЩИТА“ категорично и недвусмислено заявява, че само наивния или ангажирания  по някакъв начин български политик не може да проумее, че Турция е съюзник, но в никакъв случай не е приятел на България!

20.03.2018 г.

Абонамент за бюлетин

Бъдете запознати с актуалните новини. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Контакти

  • София – 1000, ул. "Пиротска" № 5, ет. 4

  • 0876399180

  • zashtita@gmail.com

За нас

Съюзът  на  патриотичните сили „ЗАЩИТА” – /СПС „ЗАЩИТА”/ е политическа организация на български граждани,обединени от идеята за изграждане на общество, основано на принципите за свобода на личността , справедливост и равенство пред Закона, за постигане на икономически и духовен просперитет на нацията и защита на нейните интереси.

© 2019 Всички права запазени.