ДЕКЛАРАЦИЯ

ЛогоД Е К Л А Р А Ц И Я
НА СЪЮЗА НА ПАТРИОТИЧНИТЕ СИЛИ „ ЗАЩИТА“
Съюзът на патриотичните сили „ЗАЩИТА“ категорично заявява,че сервилността в българската външна политика си остава  трайно качество на управляващите. Тази констатация за пореден път бе потвърдена от действията на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.
Недопустимо  е член на българското правителство да взема отношение по един спорен международен случай – обвиненията на английското правителство срещу Русия за покушението на шпионина Сергей Скрипал. Още повече, самите английски официални правителствени и разследващи представители твърдят,че на този етап имат само предположения за руска намеса в случая.
Всеизвестно е ,че  един от основните принципи на правото, утвърден с появата на държавата е, че  съмнението в извършване на дадено деяние,е в полза на обвиняемия. С други думи,не може да се гради каквото и да било обвинение върху основата на някакви евентуални съмнения или предположения.
Според нас слабите познания на министър Захариева по външнополитическата проблематика и липсата на необходимите качества за заемането на високия държавен пост са неоспорим факт. Тя е далеч и от крайно сложните и деликатни  англо – руски отношения. Като юрист обаче тя бе длъжна да знае споменатия фундаментален принцип на правото: „Съмнението е в полза на обвиняемия.“
Според СПС „ЗАЩИТА“ с  абсурдната си антируска позиция тя няма особено да впечатли Лондон, но във всички случаи ще хвърли още едно тъмно петно в българо-руските отношения,което налага премиерът Бойко Борисов да излезе със съответната оценка и да предприеме спешни мерки.

19.03.2018 г.
Гр. София
СЪЮЗ НА ПАТРИОТИЧНИТЕ СИЛИ „ЗАЩИТА“

Абонамент за бюлетин

Бъдете запознати с актуалните новини. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Контакти

  • София – 1000, ул. "Пиротска" № 5, ет. 4

  • 0876399180

  • zashtita@gmail.com

За нас

Съюзът  на  патриотичните сили „ЗАЩИТА” – /СПС „ЗАЩИТА”/ е политическа организация на български граждани,обединени от идеята за изграждане на общество, основано на принципите за свобода на личността , справедливост и равенство пред Закона, за постигане на икономически и духовен просперитет на нацията и защита на нейните интереси.

© 2019 Всички права запазени.