Писмо

Лого

ДО
Г- н Валери Симеонов
Вицепремиер на РБ
Председател на ПП НФСБ

Г-н Красимир Каракачанов
Вицепремиер на РБ
Министър на отбраната на РБ
Председател на ПП ВМРО БНД

Г-н Волен Сидеров
Председател на ПП Атака

УВАЖАЕМИ КОАЛИЦИОННИ ПАРТНЬОРИ,

Ръководството, членовете и симпатизантите на Съюза на патриотичните сили „ЗАЩИТА“ са стъписани от поредното управленско безумие на премиера Бойко Борисов – сделка с експремиера  Симеон Сакскобургготски, относно  т. нар. „царски имоти“. Очевидно, авторитарният начин на употреба на властта от негова страна не се проявява само в отделни управленски действия, а стана вече постоянна практика. След грубата му намеса в различни сфери на държавата, включително и в работата на законодателната институция – Народното събрание, той си позволява еднолично и безцеремонно да нарежда спиране на съдебно производство и дори неизпълнение на съдебни решения за връщане на значителни по мащаби и стойности имоти, неправомерно предоставени на Сакскобургготски. Такъв акт на груб и безцеремонен натиск върху съда и вмешателство в работата на съдебната система е не само недопустим в една правова държава, но и в страна от т. нар. „ трети свят“. Факт е, че след представяне на убедителни и безспорни доказателства, съдът на две инстанции е установил, че „ царските имоти“ са строени върху държавна земя с държавни средства и са предоставени само за ползване от монарсите Фердинанд и Борис  III.

При наличието на безспорните документални свидетелства и категоричните решения на българския съд да се правят каквито и да било сделки по тези имоти , е не само абсурдно, но и престъпление. Такъв акт неправомерно и грубо ощетява интересите на българската държава.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

Като част от изпълнителната власт настояваме за Вашата незабавна и енергична намеса за спиране на нарастващия и все по-неудържим властови подход на Бойко Борисов. Ако той не се вразуми, Обединени патриоти нямат друг избор, освен незабавно оттегляне от правителството и управляващата коалиция. Това ще бъде акт, свидетелстващ, че не властта и личната изгода, а единствено интересите  на българската държава и народ са факторите, мотивиращи съществуването на организациите, отстояващи патриотичната идея.

Изпълнително бюро на СПС „ЗАЩИТА“

Абонамент за бюлетин

Бъдете запознати с актуалните новини. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Контакти

  • София – 1000, ул. "Пиротска" № 5, ет. 4

  • 0876399180

  • zashtita@gmail.com

За нас

Съюзът  на  патриотичните сили „ЗАЩИТА” – /СПС „ЗАЩИТА”/ е политическа организация на български граждани,обединени от идеята за изграждане на общество, основано на принципите за свобода на личността , справедливост и равенство пред Закона, за постигане на икономически и духовен просперитет на нацията и защита на нейните интереси.

© 2019 Всички права запазени.