ДЕКЛАРАЦИЯ

ЛогоНА СЪЮЗА НА ПАТРИОТИЧНИТЕ СИЛИ „ЗАЩИТА“
ЗА ПЪРВАТА ГОДИНА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ТРЕТИЯ КАБИНЕТ НА БОЙКО БОРИСОВ

Очевиден е поредният  управленски провал.Този, който твърди обратното, е политически шарлатанин, нагъл лъжец или платен агитатор. И през последната година, както и през целия период от 1989 г. до сега, управляващите не успяха да решат нито един въпрос от основните сфери на страната като:сигурността и безпрецедентната битова престъпност, физическото насилие срещу личността, здравеопазването, образованието, бедността/над  1 665 000  български граждани са под прага на бедността/.
За почти три десетилетия управляващите партии и особено техните ръководства не само не взеха реални мерки за ограничаване на корупцията и контрабандата, но активно съдействаха за нейното смайващо разрастване, достигащо до епидемични мащаби. Всеизвестно е, че тези уродливи явления,които са изключително дело на организираната престъпност, и са немислими без активното  участие и пълната  подкрепа на  най-висшите институции на държавата. Почти няма обществена поръчка или конкурс за определена длъжност, на която фаворитите на властта да не са предварително определени. Затова и изпълнението на поръчките е на крайно ниско качество, а администрацията на всички нива се напълни с „ калинки“ , с партийни активисти без или с купени дипломи. Този, по същество безотговорен и в крайна сметка престъпен кадрови подход на управляващите, напълни с безличия и некадърници , дори най-отговорните институции в държавата – Народното събрание и правителството. Затова и с огромна тревога проф. Огнян Герджиков, председател на Конституционния правен съвет към НС констатира, че законите се правят „безотговорно, аматьорски и популистки“. А много от тях, макар и непрофесионално подготвени, имат чисто лобистки характер. Архивите и документите свидетелстват, че крайно ниското ниво на законодателната дейност на сегашното Народно събрание е без аналог в 140 – годишната българска история. А известно е, без качествено законодателство, без стабилна нормативна база е немислимо успешното развитие на държавата.
Днешните управляващи, както и всички правителства преди тях, дори не положиха усилия да решат най-важния проблем, от който зависи бъдещето ни като народ и държава – демографския проблем и то в момент, когато населението на България драматично се топи. Само за последните десет години то е намаляло с 450 хиляди души, докато унгарското се увеличава с 1 милион. За същия период смъртността е нараснала с 14 на сто, докато раждаемостта на унгарците е скочила с 45 процента. Парадоксално, но факт е, че една жизнена нация , известна в миналото с едни от най-храбрите и силни мъже и красиви жени на планетата, с невероятно умни млади таланти, остана без деца и е пред изчезване. Дори перспективите пред нея са почти равни на нула. Според най – сериозни експертни изследвания България ще стигне стандарта на държавите от Европейския съюз след …..90 години, ако, разбира се, те останат на днешното си ниво.
Тези смразяващи, но верни констатации убедително свидетелстват, че България през последните почти три десетилетия се управлява от най-некадърните, от най-корумпираните, крадливи и сервилни политици в Европа. През този период начело на България имаше премиери, които не биха издържали конкурс за обикновен чиновник, а някои от министрите не стават и за кметски наместници. Имахме и имаме депутати, които дори не са на нивото на член на домсъвет. Именно, тази професионална некадърна управленска прослойка, която в никакъв случай не може да се сравнява с изградения унгарски политически елит, е причината за днешната всестранна тежка криза, сполетяла българския народ. Тя , за да спечели или се задържи на власт фалшифицира избори или купува избиратели. Само на СПС „ЗАЩИТА“ при последното и самостоятелно участие в парламентарните избори 2009 г. резултатите бяха намалени десет пъти!
И още по-тревожно е, че управляващите издигнаха конфронтацията в обществото в ранг на държавна политика.Те вадеха  от нафталина на историята дори всевъзможни исторически скелети и спорни събития, за да поддържат омразата между хората. С този си престъпен антинационален подход те нанесоха тежки морални травми върху съзнанието на българския народ. Убиха вярата му, смазаха надеждите му, поругаха честта и достойнството му. Няма справедливост, няма отговорност. Агресията е повсеместна, кражбите и убийствата ежедневие, мутрите – недосегаеми, олигарсите – всесилни. Съдебната система е подчинена и обслужва интересите на силните на деня.
Това статукво, престъпно по своя характер, достигнало своя апогей по време на управлението на Бойко Борисов, се поддържа с огромни финансови средства, мощна медийна пропаганда, груби фалшификации и нагли лъжи. Затова то се оказва толкова „стабилно“. Факт  е , че влизането на три от патриотичните организации, продиктувано от стремежа за запазване на политическа стабилност в страната не само не го промени, но участието им в третия кабинет на Борисов нанесе сериозни поражения върху патриотичната идея.
Моралната поквара е без прецедент в българската история. Най-нечистоплътните учат народа на почтеност и чест, най-страхливите-на храброст, най-продажните – на морал, най-безпринципните – на  принципи. Активни в миналото комунисти днес са най-яростните антикомунисти, фалшифицирайки собствената си биография, най-крайните критици на властимащите се превъплътиха в най-лигавите им лакеи и ласкатели. Всички те, поотделно и вкупом, компрометираха демократичната идея, поругаха свободното слово, а справедливостта остана химера.Политическите партии, т.е. организациите, призвани да ръководят държавата, до такава степен са орезилени от партийната върхушка, че днес те се приемат от обществото като криминално –мафиотско –мутренски структури.
Българският народ е доведен до това критично състояние, подобно на това от 14 век, т.е. преди падането му под турско робство, от своите политически недоразумения и примитиви. След като стана очевидно, че тези хора, не само не са в състояние да управляват, но водят българския народ към гибел, налага се спешно радикална промяна на установения порочен модел на  ръководния екип на държавата ,т.е. постигане на  съвършено нов управленски подход. Крайно време е от критика на престъпното статукво да се премине към активни действия, за неговото отстраняване. А това може да стане с обединените усилия на цялото българско общество, ръководено единствено от необходимостта за съхраняване на българския народ. То трябва да излъчи най-способните , най-почтените и достойни български граждани, останали все още в България и онези, напуснали я по принуда, но придобили  огромен чужд опит, които да поемат съдбините на българския народ и държава. Пример за този нов тип водачи трябва да бъдат нашите будители, благодарение на които днес ни има като българи.
А политическите партии, след   превръщането им от вождистки в нормални демократични формации, трябва не да пречат, а да подкрепят тази безалтернативна национална идея за единение, защото без държава и в служба на народа , изчезват и те.

15.05.2018 г.                                  НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ НА СПС „ЗАЩИТА“

Абонамент за бюлетин

Бъдете запознати с актуалните новини. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Контакти

  • София – 1000, ул. "Пиротска" № 5, ет. 4

  • 0876399180

  • zashtita@gmail.com

За нас

Съюзът  на  патриотичните сили „ЗАЩИТА” – /СПС „ЗАЩИТА”/ е политическа организация на български граждани,обединени от идеята за изграждане на общество, основано на принципите за свобода на личността , справедливост и равенство пред Закона, за постигане на икономически и духовен просперитет на нацията и защита на нейните интереси.

© 2019 Всички права запазени.