ДЕКЛАРАЦИЯ

ЛогоНА СЪЮЗА НА ПАТРИОТИЧНИТЕ СИЛИ „ЗАЩИТА“
ОТНОСНО: ОТКАЗВАНЕТО НА СРЕЩА НА ПРЕМИЕРА  БОЙКО БОРИСОВ С МАКЕДОНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ГЕОРГЕ ИВАНОВ

Премиерът на Република България отказа да се срещне с гостуващия в страната ни президент на Република Македония Георге Иванов, поради нежеланието му да се меси  във вътрешните работи на Скопие. По – глупаво оправдание за този груб външно – политически гаф трудно може да бъде измислено. Именно отказването на среща с държавен глава на една суверенна приятелска държава, в която има вътрешно – политически спор на политическите сили, е вземане на страна в спора, което на дипломатически език се нарича „намеса във вътрешните работи“.
Ръководството на СПС „ЗАЩИТА“ счита, че е крайно време премиерът Борисов да разбере, че външната политика на всяка страна е най – сложната и деликатна сфера, която не се гради върху временни приятелства с временни чуждестранни ръководители или с потупване по рамото и прегръдки, а върху ясни принципи, съобразени с интересите на България,а не на заинтересовани външни сили.

15.06.2018 г.                    СЪЮЗ НА ПАТРИОТИЧНИТЕ СИЛИ „ЗАЩИТА“

Абонамент за бюлетин

Бъдете запознати с актуалните новини. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Контакти

  • София – 1000, ул. "Пиротска" № 5, ет. 4

  • 0876399180

  • zashtita@gmail.com

За нас

Съюзът  на  патриотичните сили „ЗАЩИТА” – /СПС „ЗАЩИТА”/ е политическа организация на български граждани,обединени от идеята за изграждане на общество, основано на принципите за свобода на личността , справедливост и равенство пред Закона, за постигане на икономически и духовен просперитет на нацията и защита на нейните интереси.

© 2019 Всички права запазени.