Обезбългаряването напредвa

Малко след Голямата промяна се пръкна един министър на просветата, който започна да внедрява в Якоруда и прочее селища с българи мюсюлмани, които си говорят български, “майчин” турски език, от който майките на тамошните дечица не знаеха и дума. Мислехме, че това е временна кретения, тактическо отстъпление за кефа на някои евентуални политически ортаци. Оказа се, че червеи продължават да гризат злощастното българско племе.

Тези дни родното Министерство на науката и образованието ни ощастливи с нова идея: учениците, на които българският език не е майчин (предполагаме, че се имат предвид децата, които говорят с майките си на турски, цигански, иврит, арменски, татарски, руски, украински и прочее) да учат българския като чужд език. Не знаем в чия съветническа тиква се е пръкнала тази антибългарска идея, но искрено се надяваме, че министърът няма да се поведе по акъла на безродниците. Напротив, именно тези деца трябва да се образоват с предимство на добър литературен български, за да бъдат пълноценни граждани на страната България. Съюзът на патриотичните сили “Защита” изразява категорично несъгласие и осъжда новите попълзновения към подготовката на български деца, независимо от майчиния им език.

Очакваме в Страната на чудесата да поникнат и други отровни плевели. Ако това злощастно предложение се приеме, можем да станем свидетели и на следващата крачка – основен език в образованието да бъде езикът на господарите, а българският да се изучава като свободно избираем – нещо като фарси или хинди. А и за какво им е да учат български тези, които от малки са подготвяни да обърнат гръб на Родината.Очакваме в Страната на чудесата да поникнат и други отровни плевели. Ако това злощастно предложение се приеме, можем да станем свидетели и на следващата крачка – основен език в образованието да бъде езикът на господарите, а българският да се изучава като свободно избираем – нещо като фарси или хинди. А и за какво им е да учат български тези, които от малки са подготвяни да обърнат гръб на Родината.

Боже, пази България!Боже, пази България!

Съюз на патриотичните сили “Защита”

Абонамент за бюлетин

Бъдете запознати с актуалните новини. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Контакти

  • София – 1000, ул. "Пиротска" № 5, ет. 4

  • 0876399180

  • zashtita@gmail.com

За нас

Съюзът  на  патриотичните сили „ЗАЩИТА” – /СПС „ЗАЩИТА”/ е политическа организация на български граждани,обединени от идеята за изграждане на общество, основано на принципите за свобода на личността , справедливост и равенство пред Закона, за постигане на икономически и духовен просперитет на нацията и защита на нейните интереси.

© 2019 Всички права запазени.