Декларация 07.07.2021г.

Лого

СЪЮЗ НА ПАТРИОТИЧНИТЕ СИЛИ „ЗАЩИТА”

гр. София, ул.” Пиротска“5, ет. 4, e-mail: zashtita@gmail.com

Д Е К Л А Р А Ц И Я
НА СЪЮЗА НА ПАТРИОТИЧНИТЕ СИЛИ „ЗАЩИТА“

Съюзът на патриотичните сили „Защита“ подкрепя напълно декларацията на групата видни учени по отношение на позицията на Република България по започването на процедурата по приемането на Република Северна Македония в Европейския съюз. Всъщност България не иска нищо ново или невъзможно от своя югозападен съсед – просто да се спазват подписаните вече ангажименти на северомакедонското правителство в договора между двете страни. Просто и ясно – жителите на Република Северна Македония могат да се наричат както искат, но да не отричат правото на стотици хиляди свои съграждани да се смятат за българи и да не ги тормозят. Защото историята в периода 1913 – 2021 г. е безкрайна поредица от антибългарски издевателства първо на сръбските, а след това на отгледаните от тях македонистки власти. Избиването на хиляди българи в Македония след Втората световна война не е забравено, нито простено, но би трябвало да се архивира и да се върви напред без останки от комунистическите дивотии на майкопродавците от Тито-Колишевската банда. Всъщност, за това помогнаха и Сталиновите слуги в нашата страна, но комунистите навсякъде са еднакви. Езиковата норма, изкуствено съчинена в дяволската кухня на Блаже Конески (бившия българин Благой Конев), си е официална в пределите на Република Северна Македония, но не е редно да се настоява, че е валидна извън пределите й. Не е редно да се иска въвеждането на специална „македонска филология“ у нас, както не може да има шопска, торлашка или трънска филология – особеностите на тези говори трябва да се изучават в курса по диалектология.

Исканите от българските власти и учени неща са напълно изпълними, много повече от сменянето на името на страната и отказът от антикоманията, които поискаха и получиха от Македония гърците. Махането на няколко табели и на текстовете в учебниците за „бугарите“ – окупатори и татари не е чак толкова трудно, но виждаме, че отхранените от Белград и Коминтерна политици усилват натиска си. Разчитаме на европейската визия и на здравия разум у други македонски политици, които разбират, че никой не им иска нито името, нито правото да се наричат както искат. Само да започнат да изпълняват договора и да не внасят в Европейския съюз насажданата повече от сто години вражда към добронамерения съсед, който всъщност първи призна държавата им и винаги им е помагал.

Председател на СПС “Защита”
д-р Петър Берон

07.07.2021г.
гр. София

Абонамент за бюлетин

Бъдете запознати с актуалните новини. Абонирайте се за нашия бюлетин.

Контакти

  • София – 1000, ул. "Пиротска" № 5, ет. 4

  • 0876399180

  • zashtita@gmail.com

За нас

Съюзът  на  патриотичните сили „ЗАЩИТА” – /СПС „ЗАЩИТА”/ е политическа организация на български граждани,обединени от идеята за изграждане на общество, основано на принципите за свобода на личността , справедливост и равенство пред Закона, за постигане на икономически и духовен просперитет на нацията и защита на нейните интереси.

© 2019 Всички права запазени.